Etiket arşivi: HUKUKU.

Ceza Hukuku • Üniversitenin usule Aykırı davranarak okuldan uzaklaştırması

Merhaba bir devlet üniversitesinde başarılı bir öğrenciyim. Büyük bir talihsizlik yaşadım yardımlarınızı esirgemeyin. 1. Dönem final Sınavı’nda kağıdımı teslim ettikten sonra cebimden telefonu çıkardım sınav salonundan ayrılmadan önce ve bunu gören sınav görevlisi telefonuma el koydu. Benim onayım olmadan fotoğraf galerime whatsapp konuşmalarında vb. Uygulamalarıma girip telefonumu kurcalayıp dekanlığa teslim etti. Dekanlık telefonumu benim herhangi bir onayım olmadan mesajlaşma içeriğini ve fotoğraf galerimi kağıda bastırıp benle beraber birkaç arkadaşıma disiplin soruşturması başlattı. Sebebide arkdaşlarım internetten Bulduğu eski sınav Sorularını bana göndermeleri ve benim okulun içindeki kırtasiyeden satın almış Olduğum eski sınav fotoğraflarını onlara whatsapp aracığıyla göndermem. Okula ait dosyaların paylaşılması suçmuş. Biz buradan 1 dönem okuldan uzaklaştırması cezamızı aldık. 2. Dönem 600 tl olan harç ücretlerini de aldılar. Arkadaşlarımla sohbetlerimizde özel Konuşmalar, ailemin internet alışverişinde kullanmam için bana Gönderdiği kredi Kartı fotoğrafı, sahip Olduğum Web sitelerinin Kullanıcı giriş bilgileri, kız arkadaşımla sohbetlerim vs vardı. Bu sohbet ve galeri içeriği kağıda bastırılıp bize delil olarak gösterildi. Yazışmalar okundu. ( korkutup suçunuzu kabul edin dediler. ) ( üniversiteler özerkmiş. ) Biz hata yaptık cezamızı aldık ama Okulun benden herhangi bir onay almadan Yargı kararı vs olmadan telefonumdaki sohbeti delil olarak kullanması daha büyük bir suç değil midir. Hakkımızı nasıl arayabiliriz? Maddi manevi tazminat Davası açabilir miyim açabilirsem bu miktar ne kadar Olmalı?

Bilgiler: Tarih-Gönderici: El.castillo — Cum Mar 27, 2015 4:17 pm


Aile ve Boşanma Hukuku • MAHKEMEDE NAFAKA ÖDEMEDİ DİYE YALAN BEYANDA BULUNMA,

iyi çalışmalar

Eşim bir buçuk sene önce anlaşmalı olarak 3100 TL afaka ile boşandı , ancak sözlü anlaşmaları 2000 tl idi benim yanımda telefonda konuştular şahidim ben de . geçen bu aralığa kadar her ay geçiktirerekte olsa hiç atlamadan her ay kendisine 1000TL sini çoğunlukla elden kızı aracılığıyla nadirende ptt’den ödedik, ayrıca okul dönemlerinde anlaşmalarında olmayan servis ücretini de , okul taksitlerini ise yazdan beri işlerimiz yüzünde ödeyemedik, ödediklerimizi de bazen kendimiz gidip ödeyip dekontu ona yolladık bazen de kızı aracılığıyla kendisine para olarak yolladık iki ay önce nafaka düşürümü davası açtık 450 TL’lik tabi küplere bindi çünkü istiyor ki yaşasın kirası ödensin çocuğu özel okula gitsin ama kendi hiç bir çaba harcamasın ancak bizde ki kirası da gündeme gelmişti en son onuda ödeyin dedi ancak tabi bizim böyle bi gücümüz yok o yüzden de dava açtık o da tamamen para için ve bize duyduğu nefretle bu zamana kadar hiç para almamış gibi faizleriyle 3100 TL üzerinden 60.000 TL’lik dava açtı. haciz çıkardı hakkımızda , biz bunu ancak Telefon mesaj dökümlerinden ispatlayabiliriz çünkü her ay geç yatırdığımızda attığı hakaret mejları var nerde param taş mı yiyceğiz vs diye , biz bir buçuk senedir bu kişinin küfürlü, hakaretli ,tehditli mesajlarıyla zaten boğulduk bir de şimdi hem mahkemeye yalan beyanda bulunuyor hem eşimi hapisle tehdit ediyor bunların cezası nedir ?

Bilgiler: Tarih-Gönderici: yesimozden — Cum Mar 27, 2015 11:55 am


Ceza Hukuku • Denetimli serbestlik dosyamın kapanması

Meraba 9 ay ceza almıştım bunu denetim süresi içinde imza ve bireysel görüşmeler çerçevesi içinde yürütüyordum 5 aydır son 2.5 ay kalmıştı imza cezam bu süreye kadar 6 imzamı ve 2 bireysel görüşmemi unuttum bana uyarı yapmışlar ama uyarı kagıtları benım eski adresime gitmiş denetimli serbestlik müdürlügünde eski adresim ve eski iletişimim oldugu için dosyama bakan memur bana ulaşamadı ve dosyamı kapatmış son 2.5 ay kalasıya..şimdi bu durum ne olur lütfen acil bilgi verirseniz çok sevinirim.

Bilgiler: Tarih-Gönderici: kaderim0127 — Prş Mar 26, 2015 10:48 pm


İdare ve Vergi Hukuku • EMEKLİ İKRAMİYESİNDEKİ 30 YIL SINIRINA DAİR, İDARE MAHKEME KARARI

Emekli İkramiyesindeki 30 Yıl Sınırına Dair, Esas Mahkeme Kararı

Emekli ikramiyesindeki 30 yıl sınırını iptal eden AYM kararı sonrasında ilk idare mahkemesi kararı da sonuçlandı.

Bilindiği üzere, Anayasa Mahkemesi, 30 hizmet yılından fazla süreler için emekli ikramiyesi verilmemesini öngören kanun hükmünü iptal etmişti.

Bu karar sonrasında, AYM’ye def’i yoluyla başvuran idare mahkemesinin esastan karar vermesi gerekiyordu.

AYM’ye def’i yoluyla başvuran Ankara 10. İdare Mahkemesi esastan kararını verdi.

Bu karar 2015 yılından önce emekli olan ve 30 yıldan fazla süreler için emekli ikramiyesi alamayanlar için emsal niteliği taşımaktadır.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Bilgiler: Tarih-Gönderici: hukukçu — Prş Mar 26, 2015 11:21 am


Ceza Hukuku • ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNİ İHLAL.

ronnezwolf yazdı:
Merhaba. Ben 7-8 aydır bi kızla sevgili idim kızla çıkarken bazen buluşuyorduk bazen buluşamıyorduk o yüzden bana kız çıplak fotoğraflar atıyordu ama yüzü gözükmüyordu hep kafadan aşağıydı. Neyse sonra bir kaç olay oldu sonra biz öğrendik ki benim yakın arkadaşlarımdan birisiyle de 2 aydır çıkıyormuştu onunla da birlikte olmuş filan neyse ben bunu öğrendim direk ayrıldım ve kız bana iftira atmaya başladı işte ben onunla hiç konuşmadım sevgili olmadık falan filan diye hakkımda iftira atıp tutmuş bende sonra fazla sinirlendim o öfke ve sinirle bu kızın resimlerini başkalarına gösterdim işte kızı tanıyın nasıl birisi olduğunu filan öğrenin ben doğruyu söylüyorum dedim. Olay bu kadarla da bitmiyor ben bu kızın arkadaşlarına da anlattım olanları bitenleri her şeyi sonra kızlarda bana hak verdiler ve o kızdan uzak durdular. Sonra beni bir gün kızlar aradı dediler ; işte bizi tehdit ediyor onun yanında durmadığımız için onu savunmadığımız için bizim sırlarımızı ailelerimize anlatacakmış filan dediler yani kızları tehdit etmiş. Neyse sonra bu olaylar sırasında kız evine gitmişti olaylar kapansın diye neyse bir gün benim telefonum çaldı açtım işte kız annesinin hattından beni aramış dedi ki : ben 2 güne kadar oraya geleceğim o resimlerin herkese yalan olduğunu söyle benim açımdan değil senin açından ve ailen açısından hiç iyi olmaz filan dedi. Resmen beni de tehdit etti.Hatta bu konuşmanın ses kaydını almıştım ben şuan elimde duruyor ses kaydı. İşte salı günü beni okul müdürü aradı ve çağırdı gittim görüştüm rehberlik öğretmeni ve müdür yardımcısı da odadaydı konuşmaya başladık filan rehberlik hocası sürekli beni suçluyordu müdür ise olayın kapanmasını istiyordu işte bana dediler ki eğer bu kız mahkemeye giderse daha 17 yaşında sana iftira atarak beni tehdit ederek resim fotoğraf istedi sonrada arkadaşıyla birlikte olmamı istedi falan derse senin başın yanar dediler. Sonra okul müdürü bana mesajları resimleri konuşma kayıtlarını hepsini silmemi söyledi son 6 yıla kadar her mesajın konuşmanın dokümanı çıkıyor dedi ( bende inanmadım silmedim çünkü mesajın içeriğinin görüntülendiğini sanmıyorum ). Olaylar böyle olmuştur şimdi kızın bana attığı mesajlar falan hepsi duruyor ses kayıtları duruyor. Ben resimleri zorla tehdit ile falan almadım mesajlarda hepsinin kanıtı var. Kız 17 yaşında ve resimleri kendi rızası ile bana gönderdi hiçbir zorlama olmadı tarafımca. Şimdi bana detaylı olarak anlatır mısınız ? kız mahkemeye başvurursa sonuçları ne olur veya ben şimdi ne yapmalıyım bir akıl verirseniz yol gösterirseniz çok iyi olur. Şimdiden teşekkürler.

Bir evin içersinde Aile sırlarına vakıf olupda neden dışarıda anlatamayız.? Evin içersinde Ailelerin yatak odalarına neden girmeyiz.?Bir öğretmen neden özel hayatını derste sizlere anlatmaz.? Mahremiyet,Özel olduğu için değilmi.

Peki aile sırlarına vakıf olup bunları dışarıda anlatıldığında evde insanın başına ne geliyor.? Aferin oğlum iyi yapmışsın böyle olmanmı gerekir deniyor, yoksa bir ton sopamı yeniyor.? Yani bunun bir mahremiyet aile içinde gizli kalması gerektiği öğretiliyor ve bu kurala uymayanda aile tarafından cezalandırılıyor.

Şimdi O kızla aranda bir duygusal ilişki gelişmiş ve arkadaş olmuşunuz ve bir birlerinizle bir sırları yani Mahremiyeti paylaşmışsıız bu mahremiyetin ne şartlar altında olursa olsun Aile sırları gibi gizli kalması gerekiyormu tabiki gerekiyor,bu kurala uymayanlar,TCK kanunumuzda özel hayatın gizliliğini ihlal ve kişilik haklarına saldırı suçundan cezalandırılıyor. Yani bu kurallara uymaz isek evde aile büyükleri cezalandırıyor, dışarıda ise bu kurala uymaz isek Kanun cezalandırıyor.

Şimdi kızla arkadaşlık yaptın bu kız senden hariç bir kişi ile konuştuğunu veya duygusal ilişki içersine girdiği konusunda bilgi edindin, bunun doğruluğunu araştıra bilirsin VELAKİNN Doğrudahi olsa önceden aranda gecen hiç bir kelimeyi yani 3. kişilere söyleyemezsin etrafa duyuramazsın.Duyurduğun anda suçu işlemiş olursun. Sen ne yapmışın kıza kızdığın için arkadaşlarına gelin len buraya bak doğru bildiğiniz kızın "RESİMLERİ BANA GÖNDERDİĞİ MESAJLAR" diyerek, etrafa aranızda kalması gereken mahremiyet görüntü ve bilgilerini 3, kişilere aktararak duyurarak özel hayatınızda kalmısı gerekenleri afişe etmişin, EVET BU SUÇTUR. Aranızdaki yapmış olduğunuz telefon görüşmelerini kayda almışın ve bunları bir başka kişilere deşifre etmen ve duyurursan O da suçtur,

Bu nedenle bu işte sesni çıkarmadan sessizce durman, kızlada fazla ileri geri sürtüşmeden,etrafta konuşmadan sessiz kalman senin için çok hayırlı olur,yoksa kendini önce savcının önünde, sonrada ceza mahkemesi hakimi önünde ve daha sonrada tazminat davası hakimi önünde bulursun.

Kısacası şu yapmış olduğun hareket suçtur ve hiç sesini çıkarmadan derslerine bakıp sessizce evin yoluna evden de okul yoluna gidip gelmen senin geleceğin acısından çok iyi olur.

Bilgiler: Tarih-Gönderici: hukukçu — Sal Mar 24, 2015 9:13 am


Borçlar Hukuku • Otomobilde şase numarası değişikliği

değerli meslektaşlar merhabalar.Müvekkilim bir şahıstan 160000 tl değerinde bir otomobil satın almış ve bu almış olduğu otomobil ile tarafik kazası geçirmiştir.Bu kaza sonucunda Kalıcı nitelikte yüzünde iz ve ayaklarında kırıklar meydana gelmiştir.Bunun sebebi ise almış olduğu arabanın hava yastıklarının açılmaması olduğu sabittir.Gerekli araştırmalar yapıldığında ise aracı satın aldığı şahıs bu otomobili sigorta şirketinden ihale yöntemiyle almış ve normalde pert kayıtlı aracı sigorta şirketi şase numarasında oynama yaparak pert kaydını silmiştir.Bu somut olayda sigorta şirketine karşı manevi tazminat talebi açabilir miyiz yargıtay kararıyla yardımcı olabilirseniz sevinirim.TEŞEKKÜRLER

Bilgiler: Tarih-Gönderici: av.fatiharıcıgil — Sal Mar 24, 2015 8:26 am


İdare ve Vergi Hukuku • Belediyenin mahalle (eski köy) idari sınır tespitine itiraz

Büyükşehir belediyesi olduktan sonra mahalle sınır tespiti ilçe belediyeleri tarafından yapıldıktan sonra büyükşehir belediyesi onaylıyormu.ilçe belediyesi mahallenin yani köyün sınırını yaptığında idari sınırlara hangi gerekçelerle itiraz edilebilir?

Bilgiler: Tarih-Gönderici: FILIZ — Pzt Mar 23, 2015 11:20 am


İdare ve Vergi Hukuku • İhalede damga vergisinin hakedişten mükerrer kesilmesi

İyi çalışmalar değerli arkadaşlar Sorum şu ihale firma uhdesinde kaldığında sözleşme yapılırken ihale makamınca 488 sayılı Damga Vergisi yatırılıyor aynı damga vergisi hakediş yapılırken hakedişten 2 kez kesiliyor mükerrer olarak bu konuyla ilgili karar lazım.

Bilgiler: Tarih-Gönderici: ihalehizmeti — Pzr Mar 22, 2015 11:21 pm